Модерністський фонтан у Дарницькому районі відновлять

Модерністський фонтан у Дарницькому районі відновлять Фото: facebook.com/dimasnormas

Модерністський фонтан на вулиці Ялтинській у Дарницькому районі планують відновити. Про це повідомив голова Дарницької районної державної адміністрації Микола Калашник. 

Монумент пам'яті загиблих Героїв-прикордонників встановлять в іншому місці.

За словами Калашника, фонтан і монумент будуть відновлені за гроші меценатів. Після зведення їх візьмуть у комунальну власність для подальшого нагляду.

Водночас слід зазначити, що фонтан є непрацюючим та за інформацією Київзеленбуду та Київводфонду на обліку в останніх не перебуває, що підтверджується Департаментом комунальної власності м. Києва, а є безгосподарчим, — розповів голова Дарницького району.

Фонтан не під'єднаний до справних мереж енергоживлення та водопостачання, також не працюють насоси. Крім того, чаші просочують воду в ґрунт.

Однак Калашник запевнив, що за спонсорські гроші водограй відновлять, і він функціонуватиме. Районна влада планує залучити мецената до робіт.

Нагадаємо, що комунальники демонтували модерністський фонтан у сквері на вулиці Ялтинській. На його місці хотіли встановити пам'ятник загиблим прикордонникам. 

У відповідь на обурення громадськості в Дарницькій РДА заявили, що цей фонтан все одно не є архітектурною пам'яткою, а витрачати кошти на його відновлення під час війни — недоречно. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації