Монумент "Батьківщина-Мати" планують перейменувати

Монумент "Батьківщина-Мати" планують перейменувати Фото: вікіпедія

Монумент "Батьківщина-Мати" у Києві на порозі великих змін. На пам'ятнику не лише замінять герб, а й перейменують сам монумент. Він називатиметься "Україна-Мати". Про це в інтерв'ю Українському Радіо повідомив гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук. 

У нас відбулося засідання Вченої ради нашого музею, і на ньому було ухвалено важливі рішення. Одне з них — перейменування монумента "Батьківщина-Мати" на монумент "Україна-Мати". Цей монумент сьогодні отримує друге життя. Чому саме зараз? Тому що саме зараз, під час повномасштабного вторгнення, цей монумент для киян, для українців, які мешкають у Києві, в Україні, борються з ворогом, цей монумент почав набувати інше значення. Він є символом стійкості та незламності українського народу. Ми знаємо факт, який опирається на легенду, що "Батьківщина-Мати" розвернута на Північний Схід. І саме від Північно-Східного ворога вона захищає нашу землю, наш народ, — зазначив гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук. 

Рішення щодо перейменування монумента ще має затвердити Міністерство культури та інформаційної політики. Юрій Савчук сподівається, що це станеться напередодні Дня Незалежності України. 

Нагадаємо, що замінити герб СРСР на герб України на монументі "Батьківщина-Мати" планують до Дня Незалежності. На роботи не витрачатимуть коштів з держбюджету, на допомогу прийде бізнес.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації