Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" став найкасовішим українським фільмом за часи незалежності

Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" став найкасовішим українським фільмом за часи незалежності Фото: фейсбук-сторінка MAVKA

Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" став найуспішнішим анімаційним фільмом України за часи незалежності. У кінопрокаті він зібрав рекордних 155,9 млн гривень. Про це повідомили на офіційному сайті мультфільму.

"Мавка. Лісова пісня" — перший український анімаційний фільм, який вийшов у надширокий світовий кінопрокат. Мультфільм побачили на великих екранах у 148 країнах світу. Наразі прокат триває, віднедавна він стартував у Норвегії, Туреччині, Словенії та низці країн Латинської Америки. 

В Україні "Мавка. Лісова пісня" здобула безпрецедентний успіх, встановивши рекорд України серед національних фільмів за касовими зборами та кількістю проданих квитків за часи незалежності. Також мультфільм став найуспішнішим анімаційним релізом в кінопрокаті України за усі часи, залишивши позаду всі голлівудські анімаційні хіти від таких легендарних компаній, як Disney, Pixar, Illumination Entertainment.

0 / 0

"Мавка" також займає третю позицію серед усіх фільмів у прокаті за часи незалежності України. Її випереджають лише "Людина-павук: додому шляху немає" та "Аватар: Шлях води".

Мультфільм Мавка. Лісова пісня став найкасовішим українським фільмом
Рейтинг з офіційного сайту мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

У міжнародному прокаті "Мавка" досягла не менш вражаючих результатів. У Франції за зборами першого дня прокату мультфільм посів першу позицію серед всіх прем'єрних релізів, і другу — за результатами стартового вікенду. В національному французькому прокаті "Мавка" опинилася серед п'ятірки найкасовіших фільмів прем'єрного тижня.

В Італії "Мавка" стала п'ятим найкасовішим анімаційним фільмом 2023 року, провівши п'ять тижнів у трійці найкращих.

Португалія стала свідком виняткового кейса — там "Мавка" посіла перше місце серед незалежних анімаційних дебютів 2023 року та зайняла друге місце серед всіх анімаційних релізів 2023 року. 

Мультфільм Мавка. Лісова пісня став найкасовішим українським фільмом
Рейтинг з офіційного сайту мультфільму "Мавка. Лісова пісня"

Такий успіх мультфільму надихає їхніх творців на продовження роботи з цими персонажами. У планах — створення анімаційного сиквелу, а також ігрового повнометражного фільму для аудиторії 12+, де Мавка наблизиться до свого автентичного міфологічно-містичного образу.

Раніше "ТиКиїв" писав, що Warner Music знімають анімаційний біографічний фільм про Едіт Піаф. До його створення долучилися і кияни. Зокрема, київський стартап за допомогою штучного інтелекту відтворив голос легендарної французької співачки. Подробиці дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації