На Дарницькій площі встановили парклет для відпочинку перехожих

На Дарницькій площі встановили парклет для відпочинку перехожих Усі фото: facebook.com/dniprouzn

У сквері на Дарницькій площі комунальники облаштували нову локацію для відпочинку — парклет. Про це повідомили в КП по УЗН Дніпровського району.

Парклети — це новий для Києва вид громадського простору, що поєднує вуличні меблі та невеличкі клумби з рослинами. Чергову таку локацію на Дарницькій площі прикрасили двома сотнями злакових трав та квітів. Зокрема, тут квітнуть гортензії та катальпи nana на штамбі.

0 / 0

Можемо сказати, що дане місце на сьогодні уже має попит серед людей для відпочинку та є невід'ємною частиною у боротьбі зі встановленням МАФів та паркуванням приватного транспорту, — зазначають комунальники.

На Дарницькій площі встановили парклет

Перший парклет встановили у 2005 році в Сан-Франциско місцеві активісти, щоб боротися із засиллям автомобілів. Вони поставили на паркінгу лавки та вазони з квітами. Нове місце відпочинку стало популярним, тож парклети почали ширитися іншими містами США та Європи.

У Києві парклети почали з'являтися у травні цього року — перший з них облаштували у Шевченківському районі. А на початку червня ще один парклет встановили у Деснянському районі, на проспекті Червоної Калини.

Читай також: "У Деснянському районі облаштували дощовий садок"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації