На Київщині містечко, яке створили для зйомок фільму, перетворять на музей

На Київщині містечко, яке створили для зйомок фільму, перетворять на музей Фото: Держкіно України

Цього четверга, 26 жовтня, в київських кінотеатрах вийде історична драма спільного виробництва України та Франції "ШТТЛ". У стрічці розвивається драматична історія єврейського поселення на Львівщині, на кордоні України та Польщі. Увесь фільм охоплює одну добу — 21 червня 1941 року напередодні вторгнення фашистів на територію України.

Зйомки фільму проходили на Київщині. Для цього команда збудувала ціле містечко в селі Ровжи, що біля Вишгорода. Для відтворення атмосфери 1940-х років у кіномістечку звели 18 будівель. Також тут облаштували справжню ринкову площу та єврейське кладовище з кам'яними надгробками.

На Київщині кіномістечко перетворять на музей
Фото: Держкіно України

У новозведене містечко привезли 6 автентичних 100-річних дерев'яних будинків з Житомирської та Чернігівської областей. А відтворену дерев'яну синагогу вручну розписали художники-реставратори за збереженими ескізами, дотримуючись релігійних канонів.

Після завершення знімання команда фільму не розібрала локацію, а передала місцевій громаді. У майбутньому в цьому місці створять музей. Про це повідомляє команда фільму "ШТТЛ".

На Київщині кіномістечко перетворять на музей
Фото: фейсбук-сторінка фільму "ШТТЛ"

Про фільм "ШТТЛ"

Події фільму охоплюють одну добу — 21 червня 1941 року. Син м'ясника та донька рабина Юна готуються до весілля. Проте наречена любить іншого. Її коханий Мендель збирається викрасти дівчину. Юна і Мендель прагнуть бути разом попри волю батьків, а допомагає їм українець Дем'ян. Тим часом до штетла рухається нацистський ескадрон смерті.

 

"ШТТЛ" — повнометражний дебют французького режисера Аді Волтера. Проєкт називають першим українським фільмом, створеним з ефектом одного кадру, коли монтажні переходи майже непомітні.

Назва фільму означає "містечко" на їдиш. Штетл — це типове єврейське поселення, яке існувало у Східній Європі до Другої світової війни. Режисер Аді Волтер прибрав з назви літеру "Е" — її відсутність символізує порожнечу, з якою стикаються герої стрічки.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації