На Київщині тилових командирів Нацгвардії викрили у багатомільйонних махінаціях

На Київщині тилових командирів Нацгвардії викрили у багатомільйонних махінаціях Фото: СБУ

СБУ викрила тилових командирів Нацгвардії, які незаконно присвоїли собі майже 14 млн бойових премій. На оборудках з державними грошима викрили командування однієї з бригад військового формування, що дислокується на Київщині. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Фото: СБУ

Посадовці безпідставно нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату в 100 тис. гривень за нібито безпосередню участь у бойових діях. При цьому учасники злочинної схеми не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передній лінії фронту. 

З початку повномасштабної війни посадовцям вдалося присвоїти собі в такий спосіб майже 14 млн гривень.  

За даними слідства, до організації оборудки причетний заступник командира – начальник штабу військової частини. Він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування бойових премій своїм підлеглим - насамперед керівному складу. Їхні особи також встановлено. Це командир дивізіону, командир 3-го батальйону, начальник відділення обліку особового складу, заступник командира 1-го батальйону та командир роти. 

Фото: СБУ

На підставі зібраних доказів заступнику командира – начальнику штабу військової частини і п'ятьом його підлеглим повідомили підозри в недбалому ставленні до військової служби. Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу. За скоєне військовим загрожує до 8 років тюрми. 

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.  

Фото: СБУ

Раніше "ТиКиїв" писав, що столичні митники знайшли наркотики на суму 87 тис. гривень у коробці з-під пазлів. Подробиці читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації