На Київщині відкрили жіночу школу операторів будівельної техніки

На Київщині відкрили жіночу школу операторів будівельної техніки Фото: pexels.com

У селищі Немішаєве Бучанського району відкрили жіночу школу операторів будівельної техніки "Алеф Строй". Вона працює на базі Немішаївського фахового коледжу. Як зазначає Київська обласна військова адміністрація, це перший подібний проєкт в Україні.

До першої групи навчання увійшло 15 жінок. Заняття у них розпочнуться 5 серпня й триватимуть дев'ять тижнів. 

Навчальна програма орієнтована на залучення жінок до професії водіїв будівельної техніки на рівних умовах, хоча місця доступні й для чоловіків. Це допоможе українським компаніям впоратися з кадровою кризою, спричиненою війною.

У школі очікують, що навчання пройдуть 75 осіб у п'яти навчальних групах. Отримані теоретичні знання учениці відпрацьовуватимуть на сучасних екскаваторах та навантажувачах. 

жіноча школа операторів будівельної техніки
Фото: koda.gov.ua

Заступниця голови Київської ОВА Леся Карнаух розповіла, що ідея створення такої школи виникла на одному із засідань Ради жінок-підприємиць при голові КОВА. Вона зазначила, що чиновники обласної адміністрації готові підтримати жінок, які хочуть вийти на ринок праці.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що в Україні запустять пілотний проєкт, в межах якого жінок навчатимуть водити міські та муніципальні автобуси. Мета пілотного проєкту — забезпечити перепідготовку та перекваліфікацію водійок у сфері пасажирських перевезень. У такий спосіб хочуть компенсувати дефіцит кадрів у цій сфері, спричинений війною. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації