На Київщині відновлять магістралі й зменшать навантаження на автошляхи

На Київщині відновлять магістралі й зменшать навантаження на автошляхи Фото: Getty Images

У Київській області удосконалюватимуть транспортну інфраструктуру. Влада Київщини робитиме це за підтримки південнокорейських інвесторів. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

Йдеться про розробку нової транспортної моделі Київщини. Планується проаналізувати стан пошкодження інфраструктури регіону, розробити бачення та стратегію відновлення, комплексні плани просторового розвитку, стратегію розвитку Smart city, переглянути транспортний план і розробити дорожню карту впровадження.

Корея має чималий досвід у цьому питанні. Також пережила війну і реалізувала план відновлення. Один із його напрямів — реконструкція магістральних доріг, що сприяло швидкому економічному зростанню. Сьогодні Київщина прагне не просто відновити, зруйноване росіянами, а й побудувати ефективну пристоличну транспортну інфраструктуру, — наголосив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Фото: Київська ОВА

Ще одним важливим завданням, окрім відновлення доріг, є зменшення навантаження пасажирського та вантажного транспорту на автошляхи області. Щоденна маятникова міграція населення з області в Київ і навпаки перевищує 500 тис. людей. Через те, що приміський транспорт переповнений, жителі області віддають перевагу власним авто. А це — затори та проблеми з паркуванням.

Київщині потрібна сучасна та розгалужена транспортна інфраструктура. Це не лише про комфорт, зручність та швидкість. Це і про підвищення інвестиційної привабливості та безпеки, — додав голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Раніше "ТиКиїв" писав, що бізнес Японії готовий долучитися до відбудови України та пропонує низку сучасних технологій, що сприятимуть прискоренню відновлення. Одну з цих технологій хочуть впровадити у Бучі. Там планують виробляти зелений водень. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації