У Бучі можуть налагодити виробництво зеленого водню

У Бучі можуть налагодити виробництво зеленого водню Фото: Getty Images

Бізнес Японії готовий долучитися до відбудови України та пропонує низку сучасних технологій, що сприятимуть прискоренню відновлення. Одну з таких технологій хочуть впровадити у Бучі. Про це повідомили на сайті Міністерства економіки України.

Зокрема, в Бучі за участі японського бізнесу пропонують створити зелену індустріальну зону площею 3 тис. гектари. Там хочуть налагодити виробництво зеленого водню. Це дозволить запустити місцеве виробництво відновлювальної енергії, тепла і палива та сприятиме енергетичній незалежності Бучі.

Які ще проєкти японський бізнес готовий реалізувати в Україні 

Під час зустрічі з Міністерством економіки України представники японського бізнесу також презентували технології, застосування яких буде корисним у процесі відновлення України. Серед них:

  • медичні технології та програми для прогнозування, профілактики та лікування ПТСР і розладів, пов'язаних зі стресом;
  • технологія для безпечного та швидкого обстеження будівельних майданчиків, яку можна використовувати для моніторингу інфраструктури у віддалених районах, наприклад, дамби. Вона дозволяє створювати точні 3D-карти в режимі реального часу;
  • системи очистки питної води з функцією автономної роботи та обслуговування, які нині використовуються в евакуаційних центрах у постраждалих від стихійних лих районах різних країн;
  • система для наукової підтримки агровиробництва, яка збирає інформацію щодо навколишнього середовища, погодних умов, росту рослин, аналізує її за допомогою штучного інтелекту і надає рекомендації для підвищення врожайності культур.

Свої напрацювання представила і українська сторона. Японським бізнесменам представили проєкти для залучення інвестицій.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Україні на допомогу військовим запускають мережу майстерень 3D-друку. Подробиці читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації