У Київській області відновлюють ще один пошкоджений російськими обстрілами ліцей: фото

У Київській області відновлюють ще один пошкоджений російськими обстрілами ліцей: фото Усі фото: koda.gov.ua

У Баришівському районі Київщини розпочали капітальний ремонт Лукашівського ліцею, який постраждав від російських обстрілів. Його відновлюють коштом Європейського інвестиційного банку, повідомляє пресслужба Київської ОВА.

До війни ліцей у селі Лукаші відвідували близько 200 учнів — він був опорним навчальним закладом місцевої громади. 

На початку повномасштабної війни, у березні 2022 року,  у будівлю ліцею влучив снаряд і частково її зруйнував. У ліцеї були вибиті вікна, пошкоджені фундамент опорних стін, покрівля та вхід. Навчатися там стало неможливо, і учнів тимчасово перевели до іншої школи.

Капітальний ремонт у ліцеї розпочали наприкінці серпня 2024 року — роботи фінансує Європейський інвестиційний банк у межах "Програми з відновлення України". Проєкт відновлення передбачає ремонт і утеплення фасадів, заміну вибитих вікон, ремонт покрівлі та відновлення інженерних мереж. Також планують підсилити стіни будівлі та облаштувати укриття в підвалі. 

0 / 0

Крім того, приміщення обладнають системами протипожежного захисту та блискавкозахисту, прилеглу територію приведуть до ладу й озеленять. Під час ремонту мають врахувати вимоги безбар'єрності та доступності. 

Станом на зараз у будівлі ліцею вже демонтували пошкоджену вхідну групу, а вибиті вікна та вхідні двері замінили на металопластикові. Нині завершують роботи з укріплення стін, демонтують стару покрівлю та паралельно облаштовують нову з гідроізоляцією, проводять утеплення фасаду та облаштовують вхід у нове укриття.

Після завершення капремонту приміщень учні зможуть повернутися до повноцінного навчання в стінах свого ліцею. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що французький режисер Мішель Азанавічус допоміг відновити пошкоджений під час російської окупації будинок в Ірпені. Частину коштів на відновлення будинку зібрали на благодійному аукціоні, який влаштував режисер. До нього долучилися Наталі Портман, Катрін Деньов, Ален Делон, Том Генкс та учасник Daft Punk Тома Бангальтер.

Читай також: "На Виноградарі нарешті почали роботи з відновлення озера Синє: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації