На Київщині встановили 10 тисяч "зубів дракона": як будують фортифікаційні споруди

На Київщині встановили 10 тисяч "зубів дракона": як будують фортифікаційні споруди Фото: facebook.com/RuslanKravchenkoKyiv

У Київській області встановили десять тисяч так званих зубів дракона для захисту кордону від можливого наступу ворога. Про це повідомив очільник КОДА Руслан Кравченко.

Він розповів, що на Київщині продовжують нарощувати роботи з будівництва фортифікаційних споруд, оскільки захист кордонів є однією з головних цілей політики безпеки. 

Розбудовуємо оборонні рубежі та облаштовуємо ефективну систему інженерних загороджень, щоб мешканці Київщини почували себе в максимальній безпеці, — зазначив Кравченко.

Фортифікації, які будують в області, мають розгалужену систему траншей, бліндажів та інших видів укриттів. Зокрема, вже встановили майже 10 тисяч бетонних пірамід, які також називають "зубами дракона", облаштували протитанкові рови та інші невибухові загородження.  

Очільник КОДА додав, що будівництво ведеться відповідно до державних завдань, а всі роботи погоджують з військовими відповідно до потреби та доцільності, щоб збудувати "найефективніші споруди із найнадійнішим захистом". 

Нагадаємо, ексголовнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному можуть надати звання "Почесний громадянин Києва" за заслуги у захисті України та під час оборони столиці.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації