Залужному можуть присвоїти звання почесного громадянина Києва

Залужному можуть присвоїти звання почесного громадянина Києва Фото: Генштаб ЗСУ

Ексголовнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному можуть надати звання "Почесний громадянин Києва". Відповідний проєкт рішення опублікований на сайті Київради.

Зробити почесним громадянином столиці Залужного хочуть, зокрема, за заслуги у захисті суверенітету України та у відсічі російській збройної агресії під час оборони столиці. Також у проєкті рішення зазначається, що Залужний "користується загальною повагою та авторитетом у територіальної громади Києва".

Ініціатива про присвоєння Залужному звання "Почесний громадянин Києва" належить очільникам кількох столичних ветеранських об'єднань, благодійних фондів та громадських організацій.

Завдяки ефективним діям сил оборони, що здійснювалися під командуванням генерала Залужного В. Ф., територіальна громада міста Києва має змогу стало розвивати свої соціально-економічну, культурну, наукову, освітню та інші сфери громадського життя, — йдеться у пояснювальній записці.

Автори проєкту рішення додають, що присвоєння Залужному звання почесного громадянина Києва сприятиме визнанню територіальною громадою міста Києва його визначних заслуг та зміцненню авторитету столиці.

Нагадаємо, у лютому 2024 року президент Володимир Зеленський звільнив Валерія Залужного з посади головнокомандувача ЗСУ, а пізніше — призначив його послом України у Великій Британії. "ТиКиїв" вирішив пригадати, як і чому Залужний став символом стійкості українського народу у надважкі часи повномасштабної війни.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації