На Лук'янівці священник московського патріархату незаконно знищив 40 дерев

На Лук'янівці священник московського патріархату незаконно знищив 40 дерев Фото: facebook.com/kekz.ua

У Шевченківському районі столиці за наказом священника УПЦ (МП) спиляли близько 40 здорових дерев, що росли у зеленій зоні. Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр.

Дерева, діаметр стовбура яких сягав 120 см, росли на вулиці Загорівській, 4, — на території, яку вже доволі давно самовільно захопила розташована поруч церква Феодора Освяченого УПЦ (МП).

Зрізали самоуправно, це зробив священник російського патріархату. Ці дерева перебувають на території, яка ніяк не належить йому, — кажуть у КЕКЦ.

0 / 0

Місцева жителька Людмила Омельченко, яка стала свідком знищення дерев, підтвердила, що це була ініціатива місцевого "батюшки" церкви московського патріархату. За її словами, священник наказав знищити дерева, щоб побудувати на захопленій території нові церковні споруди. 

При цьому місцевим жителям священник розповів, що дерева, мовляв, були трухлі. При цьому на опублікованих фото видно, що вони перебували у гарному стані.

Мешканці сусідніх будинків звернулися до поліції, прокуратури та київської влади щодо незаконного знищення близько 40 дерев. Поліція вже почала розгляд справи, проте, за словами Омельченко, робить це "дуже в'яло".

Нагадаємо, раніше Київський еколого-культурний центр звернувся до Офісу генпрокурора з проханням розпочати кримінальне провадження щодо можливого "знищення природи Оболонського острова.

Читай також: "Не є пам'яткою": у Дарницькій РДА пояснили, нащо почали руйнувати модерністський фонтан"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації