На Оболоні під час демонтажу МАФів постраждали та загинули їжаки

На Оболоні під час демонтажу МАФів постраждали та загинули їжаки Фото: facebook.com/talerster

Під час демонтажу МАФів в Оболонському районі столиці загинули та постраждали їжаки, які зимували під кіосками. Про це розповіли столичні активісти Кирило Талер та Ганна-Соломія Ураган, засновники притулку для їжаків "Перша приватна їжарня".

Минулого тижня комунальники масово зносили МАФи та інші незаконно розміщені торгові точки на Оболоні, зокрема — від станції метро "Оболонь" до станції "Героїв Дніпра" вздовж Оболонського проспекту.

Однак під кожним з цих МАФів зимують їжаки, які сильно постраждали через демонтаж. За словами активістів, загалом були зруйновані гібернаційні гнізда близько десятка їжаків. Як мінімум одна тварина загинула під завалами тимчасової споруди. Ще дев'ять їжаків вдалося врятувати завдяки зусиллям зоозахисників з "Першої приватної їжарні". Більшість врятованих тварин відправили у штаб притулку.

На Оболоні під час демонтажу МАФів постраждали та загинули їжаки
Фото: facebook.com/talerster

Знос продовжиться. Тож рахунок їжаків, чиє життя опиниться під загрозою, може піти на десятки. Це не благоустрій, вибачте, а екоцид, бо в міських умовах їжаки люблять зимувати під МАФами, — зазначає Кирило Талер.

Активісти звернулися до усіх відповідальних муніципальних структур щодо демонтажу МАФів, який загрожує міським тваринам, проте там поки ніяк не відреагували. Тож зоозахисники попросили жителів Оболонського району слідкувати за ситуацію зі зносом кіосків та повідомляти їм.

На Оболоні під час демонтажу МАФів постраждали та загинули їжаки
Фото: facebook.com/talerster

Знос МАФів треба призупинити до весни, коли їжаки масово виходять зі сплячки, — додають активісти.

Раніше "ТиКиїв" розповідав про те, як у колишній резиденції президента-втікача Віктора Януковича у Межигір'ї тренують собак для ЗСУ, психотерапії та роботи з травмованими ветеранами. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації