На Подолі висадили червону руту: де її знайти

На Подолі висадили червону руту: де її знайти Фото: facebook.com/podiluzn

У сквері на вулиці Георгія Гонгадзе, 5-7б, висадили червону руту — один із символів України. Про це повідомляє КП УЗН Подільського району.

Комунальники зазначили, що, хоча дехто вважає, що рута — це міфічна квітка (на кшталт квітки папороті), насправді вона реально існує. Ця квітка росте в Карпатах.

Рута — реальна квітка. Навіть не квітка, а чагарник і насправді — не червона, а рожево-фіолетова. Вона росте лише в одному квітнику нашого району, — розповіли комунальники.

Існує повір'я, якщо дівчина з бажаним парубком буде прогулюватися у сквері, де росте ця квітка, то довіку полонить його серце.

0 / 0

Довідка. Червона рута — назва гірської квітки, що росте у високогір'ї українських Карпат. Це низькорослий сланкий вічнозелений кущик, який на високогірних полонинах у червні зацвітає яскраво-червоним цвітом.

Давно йдуть дискусії, а яка ж саме квітка оспівана у безсмертній пісні Володимира Івасюка "Червону руту, не шукай вечорами…", що стала справді народною. Деякі висловлюють припущення, що назва квітки "Червона рута" пов'язана зі святом Івана Купала. Із-поміж купальського "чар-зілля" найбільшої популярності в гуцулів набув міфічний цвіт папороті, який, як вірили, з'являється лише на декілька хвилин опівночі на Івана Купала і дарує щасливцеві удачу і казкове багатство. Можливо, Володимир Івасюк у своїй пісні мав на увазі міфічний "цвіт" папороті, однак за прототип взяв саме квіти червоної рути-рододендрону.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що на Київщині знайшли ділянку з червонокнижними квітами.  

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації