На Солом'янці може зникнути мозаїка з палацу дитячої та юнацької творчості

На Солом'янці може зникнути мозаїка з палацу дитячої та юнацької творчості Фото: instagram.com/child_of_socialism

У Солом'янському районі столиці скоро може зникнути ще одна вінтажна мозаїка. Панно на палаці дитячої та юнацької творчості збираються зашити утеплювачем, повідомляють активісти спільноти Child of Socialism.

Палац дитячої та юнацької творчості на вулиці Генерала Геннадія Воробйова нещодавно отримав кошти на утеплення. Більшу частину будівлі вже утеплили, і тепер планують сховати під утеплювач також мозаїку із зображенням дітей.

Фото: instagram.com/child_of_socialism

Адміністрація палацу посилається на те, що на мозаїці зображені діти в піонерських краватках, тож, згідно із законом про декомунізацію, її можна спокійно прибрати.

Проте активісти з цим не згодні. На їхню думку, щоб декомунізувати мозаїчне панно, достатньо підмалювати фарбою краватки дітей та прапорець.

Фото: instagram.com/child_of_socialism

Також вони зауважили, що утеплити будівлю можна було зсередини, не зашиваючи панно утеплювачем. Або "обійти" мозаїку ззовні.

Мабуть, для виховання дітей, їм краще дивитися на пласку стіну чи вентфасад, аніж на складну роботу із керамічних шматочків, битих глечиків і смальти, — кажуть у спільноті.

0 / 0

Нагадаємо, у Києві виставили на продаж будівлю колишнього ресторану "Вітряк", розташовану на проспекті Академіка Глушкова. Її фасад прикрашає єдина в Києві монументальна робота видатної художниці Анни Горської — мозаїчне панно "Вітер".

Читай також: "Природа і люди": як прокуратура рятує унікальну київську мозаїку"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації