На Старому Подолі з'являться живописні мурали

На Старому Подолі з'являться живописні мурали Фото: фейсбук-сторінка Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста України

На території Старого Подолу планують створити два живописні мурали, присвячені діяльності Червоного Хреста України. Стінописи з'являться на вулиці Костянтинівській, 4. Про це повідомили на офіційній сторінці Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста України у фейсбуці.

Два мурали утворять одну цілісну картину. На лівій частині стінопису будуть зображені історичний масив Києва, прапори Червоного Хреста і Червоного Кристалу, а також картина битви під Сольферіно, після якої створили організацію Червоного Хреста. У центрі муралу намалюють засновника руху Червоного Хреста Анрі Дюнана.

Нові мурали з'являться на Подолі
Фото: фейсбук-сторінка Подільської районної організації Товариства Червоного Хреста України

На правій частині муралу зображатимуться упізнавані споруди Подолу, мати-берегиня українського народу і символічні зображення напрямів роботи Червоного Хреста України: видача гуманітарної допомоги, психосоціальна підтримка постраждалих, навчання населення першої допомоги та діяльність загонів швидкого реагування. 

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що муралом прикрасять один із відбудованих будинків на Київщині. Стінопис буде присвячений героїзму області. Який він матиме вигляд — дивися за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації