На стінах станції метро "Звіринецька" змонтували нові літери: фото

На стінах станції метро "Звіринецька" змонтували нові літери: фото Усі фото: kyivcity.gov.ua

У ніч на 2 травня на колійних стінах станції метро "Звіринецька" змонтували літери з новою назвою станції. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Робітники демонтували зі стін стару назву странції "Дружби народів" та встановили два з чотирьох комплектів нової назви. Ще два написи змонтують в одну з наступних ночей.

Фото: kyivcity.gov.ua

Кожен комплект назви "Звіринецька" налічує 13 символів, а вага однієї літери — від 5 до 6 кг. Загалом же для цієї станції виготовили 52 символи. Встановлюють їх лише вночі, коли немає руху поїздів та напруги на контактній рейці.

Фото: kyivcity.gov.ua

Автор шрифтів станцій "Звіринецька" та "Площа Українських Героїв" — шрифтовий дизайнер, фахівець Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Богдан Гдаль. Він відштовхувався від того, що місцевість Звіринець відома ще з часів Київської Русі, тож і шрифт мав бути відповідним.

0 / 0

А виготовляли усі літери вручну в майстерні "Ливарний двір", яка також створила літери для станцій "Площа Українських Героїв", "Почайна", "Васильківська" та "Голосіївська". Майстерня виграла тендер на платформі публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, на початку квітня нові літери змонтували на станції "Площа Українських Героїв". Тепер роботи з перейменування цих двох станцій метро фактично завершені.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації