На стінах станції метро "Площа Українських Героїв" змонтували нові літери

На стінах станції метро "Площа Українських Героїв" змонтували нові літери Фото: КМДА

У травні минулого року депутати Київради ухвалили рішення щодо перейменування двох станцій столичного метрополітену. Станція метро "Дружби народів" стала "Звіринецькою", а станція "Площа Льва Толстого" — "Площею Українських Героїв". На перейменованих станціях вже давно з'явилися оновлені покажчики, а у вагонах метро лунають нові записи з оголошенням станцій.

У ніч на 12 квітня на колійних стінах станції метро "Площа Українських Героїв" розпочався монтаж нових літер. Нині там встановили один комплект назви з чотирьох необхідних. Роботи з облаштування нових літер можуть проходити лише вночі, коли відсутні рух поїздів та напруга на контактній рейці. Про це повідомили на сайті КМДА.

На стінах станції метро Площа Українських Героїв змонтували нові літери — фото
Фото: КМДА

Загалом для перейменування цієї станції виготовили 104 символи. Вага одного становить близько 3 кілограмів. Крім того, назва станції "Площа Українських Героїв" є найдовшою серед інших назв станцій столичної підземки.

На стінах станції метро Площа Українських Героїв змонтували нові літери — фото
Фото: КМДА

Літери створили в майстерні "Ливарний двір", яка стали переможницею торгів на Prozorro. Кожну букву виготовляли вручну та поштучно з дотриманням усіх пропорцій, радіусів і розмірів.

0 / 0

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці перейменували Олександрівську клінічну лікарню, що розташована на Печерську. Яку назву вона тепер має — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації