Олександрівську лікарню Києва перейменували — яку назву вона тепер має

Олександрівську лікарню Києва перейменували — яку назву вона тепер має Фото: "ТиКиїв"/Олександр Панченко

У Києві перейменували Олександрівську клінічну лікарню, що розташована на Печерську. Тепер медзаклад називається Свято-Михайлівська клінічна лікарня. Про це повідомили на сайті КМДА.

Рішення про перейменування лікарні ухвалили депутати Київської міськради. Раніше його також підтримали історики, трудовий колектив лікарні та жителі міста, які долучилися до громадського обговорення.

Зазначимо, що колишню назву — Олександрівська — лікарня отримала в 1874 році. Медзаклад був названий на честь царевича Олександра, як шана майбутньому російському імператору Олександру III. Герб Олександра III й досі є символом лікарні та активно використовується в публічному просторі.

Для зменшення інформаційного та культурологічного впливу московського наративу на світогляд киян з'явилася ініціатива перейменувати Олександрівську клінічну лікарню. Назву "Свято-Михайлівська" запропонували на честь архистратига Михаїла, який упродовж останнього тисячоліття вважається покровителем і захисником Києва.

Раніше "ТиКиїв" писав, що жителі столиці ініціюють знесення постаменту колишнього пам'ятника Леніну в центрі міста. Як підтримати цю ініціативу — дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації