На Святошині демонтували пам'ятник радянському танку, що стояв на території школи

На Святошині демонтували пам'ятник радянському танку, що стояв на території школи Фото: facebook.com/victoria.mukha.5

На вулиці Генерала Наумова у Святошинському районі столиці демонтували пам'ятник радянському танку. Про це повідомила голова комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Київради Вікторія Муха.

Пам'ятник у вигляді башти танка стояв на території середньої школи № 230. За словами Мухи, він увійшов до переліку пам'ятних об'єктів, пов'язаних з тоталітарним комуністичним режимом, історією та культурою СРСР, які підлягають демонтажу.

На Святошині демонтували пам'ятник радянському танку
Фото: facebook.com/victoria.mukha.5

Цей перелік напрацьовувала робоча група на підставі звернень жителів столиці, а потім його затвердила Київрада. Тож тепер, згідно з рішенням міськради, пам'ятник демонтували.

Продовжуємо очищення Києва від радянських та російських пропагандистських наративів, якими держава-агресор масово маркувала свого часу публічний простір столиці, — додала Вікторія Муха.

На Святошині демонтували пам'ятник радянському танку
Фото: facebook.com/victoria.mukha.5

Нагадаємо, в Українському інституті національної пам'яті вважають, що Арка свободи українського народу (раніше — Арка дружби народів) належить до символіки російської імперської політики, тому вона підлягає повному демонтажу. Такого висновку дійшла експертна комісія УІНП з визначення належності об'єктів до символіки російської імперської політики.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації