На транспортних розв'язках Києва більше не буде реклами — рішення суду

На транспортних розв'язках Києва більше не буде реклами — рішення суду Фото: unsplash.com

Столична влада через суд домоглася, щоб на транспортних розв'язках у Києві більше не розміщували рекламні конструкції. Про це повідомила начальниця управління з питань реклами КМДА Оксана Поліщук. 

Верховний Суд остаточно вирішив на користь столичної влади справу щодо строку дії погоджень на рекламні конструкції, розміщені на мостах Києва. У КМДА клопотали не продовжувати строк дії цих погоджень на 54 конструкції.

За словами Поліщук, територія транспортних розв'язок — це нульова форматна зона, і розміщувати там рекламні засоби заборонено правилами.

Місто чітко дотримується норм і не здійснювало демонтаж конструкцій, які мали чинні документи. Але після завершення строку їх дії на місця, де є обмеження згідно з уже чинними вимогами, документи не видають і не продовжують, а конструкції мають бути демонтовані, — заявила Оксана Поліщук.

У КМДА кажуть, що майже всю рекламу з мостів на транспортних розв'язках уже демонтували, і зараз роботи тривають.

Також там нагадали, що нові правила розміщення реклами у Києві передбачають п'ять форматних зон, а також розширення нульової зони, де рекламу розміщувати не можна. До нульової зони віднесли історичний центр міста, транспортні розв'язки, деякі парки, бульвари тощо.  

Нагадаємо, за червень комунальники демонтували в Києві 2000 незаконних рекламних конструкцій. Більша частина з них була вивісками, які повісили на фасадах столичних будинків з порушеннями міських правил розміщення реклами.

Читай також: "Skvot розповів про успішні, провальні та скандальні кейси в українській рекламі"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації