На Троєщині покращать схеми руху та створять нові велодоріжки: яких вулиць торкнуться зміни

На Троєщині покращать схеми руху та створять нові велодоріжки: яких вулиць торкнуться зміни Фото: Виноградов А. И./Wikimedia Commons

На вулицях Деснянського району Києва облаштують нові велодоріжки та покращать схеми організації дорожнього руху. Про це повідомляє громадська організація U-Cycle.

Там розповіли, що Центр організації дорожнього руху представив проєкти змін на Троєщині на засіданні Київської майстерні міста.

На вулиці Рональда Рейгана планують зробити двосторонні велодоріжки завширшки два метри, а також позначити велопереїзди на пішохідних переходах. Крім того, тут облаштують смуги для громадського транспорту — нерозривну смугу впровадять перед вулицею Оноре де Бальзака. А біля переходу навпроти кінотеатру "Флоренція" облаштують нову зупинку. 

Також на цій вулиці нанесуть коробчасту розмітку на перехрестях, запровадять "каналізацію" потоків транспорту, додадуть нові світлофори (біля фастфуду, поліклініки та заїзду до села Троєщини), а на переходах облаштують острівці безпеки в кількох місцях.

На вулиці Сержа Лифаря також облаштують двосторонні велодоріжки завширшки два метри. На перехресті вулиць Лифаря та Бальзака зменшать радіус повороту для підвищення безпеки, адже на цьому місці періодично трапляються ДТП з постраждалими.

На вулиці архітектора Ніколаєва планують обмежити швидкість транспорту до 30 км/год, упорядкувати паркувальні місця та облаштувати суміщений рух велосипедів та автомобілів.

Крім того, активісти презентували власні пропозиції щодо підвищення безпеки пасажирів і велосипедистів та облаштування веломережі на вулицях Привокзальна, Ялтинська, Тростянецька, Здолбунівська, Ахматової, Вербицького та Ревуцького у Дарницькому районі. Центр організації дорожнього руху має їх розглянути.

Раніше "ТиКиїв" розбирався, яким буде довгоочікуване метро на Троєщину та коли почнуть працювати нові станції.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації