На Великдень у Софійському соборі Києва зіграють великий концерт

На Великдень у Софійському соборі Києва зіграють великий концерт Фото: Національний заповідний "Софія Київська"

На Великдень у тисячолітньому Софійському соборі зіграють концерт "Христос Воскрес! Воскресне Україна!". Виступатиме відомий київський гурт "Хорея Козацька". Про це повідомили на офіційній сторінці Національного заповідника "Софія Київська" в фейсбуці.

Концерт складатиметься з трьох частин. У першій звучатимуть гімни з рукописних ірмологіонів та співи лицарів перед боєм, що промовляють до нас естетикою середньовіччя, а також пісні на Воскресіння Христове ХVІІ-ХVІІІ століть, що збереглися в Почаївському Богогласнику оо. Василiян — великій музично-поетичній антології творів греко-католицьких та православних авторів.

Друга складова програми — пісні Української революції 1917–1921 років. Вони пов'язують Воскресіння Христове з вірою в перемогу світла над темрявою, добра над злом, правди над кривдою, а відтак — Воскресінням України. Звучатимуть твори на поезію Бориса Грінченка, Івана Стешенка, Олександра Олеся, Грицька Чупринки, Богдана Лепкого, Василя Пачовського, Спиридона Черкасенка, Олекси Кобця, Романа Купчинського, які виконували на Софійській площі під час велелюдних мітингів та маніфестацій у добу Українського Відродження на початку XX століття та в стінах самої Софії Київської, що була кафедрою Української Автокефальної Православної церкви.

У третій частині концерту прозвучать сучасні пісні авторства Тараса Компаніченка на пошану новітніх лицарів — героїв російсько-української війни, які жертовністю наближають Воскресіння України.

  • ДЕ? Київ, Національний заповідник "Софія Київська", вул. Володимирська, 24
  • КОЛИ? Неділя, 5 травня. Початок о 14:00
  • СКІЛЬКИ? Вартість квитків — 600 гривень
Афіша

Придбати квитки на концерт "Христос Воскрес! Воскресне Україна!" можна в касі або на офіційному сайті Національного заповідника "Софія Київська".

Раніше "ТиКиїв" розповідав про великодні пропозиції у столичних ресторанах. Які заклади пропонують до замовлення святкові кошики й паски — дізнавайся в нашій добірці.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації