На Венеційській бієнале відкрився павільйон України: по місту розклеїли карти бомбосховищ

На Венеційській бієнале відкрився павільйон України: по місту розклеїли карти бомбосховищ Фото: Роб Баттерсбі/Український павільйон

В Італії у межах 60-ї Венеційської бієнале сучасного мистецтва відкрився Національний павільйон України з проєктом "Плетіння сіток". Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

Тема цьогорічної бієнале — "Іноземці скрізь". В українському павільйоні цю тему інакшості показали через особистий досвід війни, еміграції, адаптації до нових суспільств та трансформації мови під тиском російської агресії.

Назва українського проєкту "Плетіння сіток" походить від практики колективного плетіння маскувальних сіток, поширеної в умовах повномасштабної війни. Вона стала своєрідним символом українського опору. 

На Венеційській відкрився павільйон України
Фото: Роб Баттерсбі/Український павільйон

В українському павільйоні представлені чотири мистецькі проєкти: інсталяція "Робота" Олександра Бурлаки, фільм "Цивільні. Вторгнення" Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського, інсталяція "Щирі вітання" Каті Бучацької та відео Comfort work Андрія та Лії Достлєвих. 

На Венеційській відкрився павільйон України
Фото: Роб Баттерсбі/Український павільйон

Український павільйон спільно з креативною агенцією Bickerstaff розклеїв по всій Венеції мапи бомбосховищ, які слугують жителям та гостям міста нагадуванням про крихкість миру. Також буклети з мапою бомбосховищ роздають на вулицях міста.

0 / 0

Автори ідеї зазначають, що Венеція та інші європейські міста можуть насолоджуватися мистецтвом і жити мирно, допоки міжнародна спільнота об'єднана у підтримці України проти російської агресії.

За іронією долі, найближче бомбосховище на Венеціанській бієнале знаходиться поруч з українським павільйоном. Хоча зараз воно закрите, та чи залишиться воно таким назавжди? — кажуть в українському павільйоні.

Нагадаємо, у Музеї української діаспори відкрилася виставка Анжеліки Рудницької "Нескінченність любові", присвячена 20-річчю творчої діяльності майстрині. Спеціально для "ТиКиїв" Анжеліка розказала про свої картини та про те, як популярна ведуча стала художницею.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації