На відбудову Київщини виділили кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії – куди їх направлять

На відбудову Київщини виділили кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії – куди їх направлять Фото: телеграм-канал Андрія Кравчука

На Київщині відновлять 97 об'єктів за рахунок Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Їх перелік вже затверджено двома розпорядженнями Кабінету Міністрів України. Про це повідомили на сайті Київської ОВА.

У межах цієї програми громадам нададуть субвенції з державного бюджету на реалізацію проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії. У такий спосіб планується відремонтувати та побудувати з нуля багатоквартирні житлові будинки, освітні та медичні заклади, а також укриття.

Всього за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії відновлять 97 об'єктів. Серед них:

  • 41 багатоквартирний житловий будинок: Буча (8), Васильків (3), Ворзель (1), Дмитрівка (2), Ірпінь (13), Гостомель (4), Макарів (5), Мила (1), Бузова (2), Пісківка (1), Вишгород (1);
  • 27 житлових будинків (капітальний ремонт): Буча (18), Ірпінь (9);
  • 14 навчальних закладів: Бишів (1), Бровари (1), Бабинці (1), Ворзель (1), Плоске (1), Гостомель (1), Олізарівці (1), Ірпінь (2), Макарів (1), Васильків (1), Бузова (1), Нові Петрівці (1), Юрівка (1);
  • 13 укриттів: Іванків (1), Бориспіль (2), Боярка (1), Глеваха (1), Мархалівка (1), Переяслав (1), Ржищів (1), Славутич (1), Узин (2), Фурси (1), Нові Петрівці (1);
  • 2 об'єкти медичної сфери: реконструкція амбулаторії з облаштуванням службових приміщень для проживання медичних працівників зі статусом ВПО в селі Жорнівка та капітальний ремонт частини елементів покрівлі лікувального корпусу комунального некомерційного підприємства у місті Боярка.

Наразі вже на 7 об'єктах, замовником яких є Департамент регіонального розвитку КОДА, вже розпочалися роботи. Ще на 23-х роботи розпочнуться найближчим часом.

Зазначимо, що Київська область – одна з найбільш постраждалих областей України внаслідок російської військової агресії. Загалом на Київщині пошкоджено та зруйновано понад 27 тис. об'єктів.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці презентували серіал про героїчні вчинки людей на тимчасово окупованих територіях. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації