Нацбанк випустив пам'ятну монету "Українська бавовна. Нептун"

Нацбанк випустив пам'ятну монету "Українська бавовна. Нептун" Фото: facebook.com/NationalBankOfUkraine

Нацбанк випустив нову пам'ятну монету "Українська бавовна. Нептун", присвячену українському береговому ракетному комплексу РК-360МЦ "Нептун". Про це повідомили у пресслужбі НБУ.

Це — перша монета у новій нумізматичній серії, що присвячена українській зброї та її творцям. Її презентували до Дня працівника оборонно-промислового комплексу України.

Нацбанк випустив пам'ятну монету Українська бавовна. Нептун
Фото: bank.gov.ua

На аверсі монети зобразили стилізований російський ракетний крейсер "москва" з пробоїною в корпусі, потоплений ракетами Р-360 "Нептун".

"Невразливий" флагман Чорноморського флоту рф стилізовано під дитячий паперовий кораблик, що особливо підкреслює цей міф, попри його реальні габарити та озброєння, — кажуть у НБУ.

На рубці корабля зобразили контур кремлівської башти із зубцями муру, що розламався, символізуючи крах імперських амбіцій росії. 

На реверсі монети зображений сам ракетний комплекс "Нептун" у момент пуску ракети та емблема Військово-морських Сил ЗСУ. А на дзеркальному тлі — стилізований силует римського тризуба бога морів Нептуна.

Номінал монети "Українська бавовна. Нептун" становить 5 грн, а коштуватиме вона 121 грн. Придбати її можна буде з 18 квітня в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Тираж випуску — до 75 000 шт.

Нагадаємо, у лютому Нацбанк ввів в обіг пам'ятну банкноту "Єдність рятує світ" номіналом 50 грн. Особливість купюри у тому, що вона має вертикальний дизайн.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації