НАУ вирішили перейменувати: йому повертають оригінальну назву

НАУ вирішили перейменувати: йому повертають оригінальну назву Фото: nau.edu.ua

Столичний Національний авіаційний університет перейменують та повернуть йому історичну назву. Про це повідомила очільниця НАУ Ксенія Семенова.

Нова назва вишу — Київський авіаційний інститут. Саме під такою назвою його створили як окремий навчальний заклад у 1933 році. До цього він був Авіаційним факультетом Київського машинобудівного інституту (нині це КПІ). 

Трошки більше ніж через 90 років ми повертаємося до назви Київський авіаційний інститут. І, що головніше, до традиції бути першими, — зазначила Семенова.

Вона нагадала, що на початку XX століття Україна була однією з матерів авіації. Зокрема, у Києві будували експериментальні літаки та відкривали конструкторські бюро. Тепер, зазначила очільниця вишу, Україна знову повертає собі статус технологічної держави.

Зокрема, Київський авіаційний інститут, як тепер називатиметься НАУ, готуватиме спеціалістів не тільки з обслуговування літаків, а й дронів, РЕБ, антен, з кібербезпеки, штучного інтелекту тощо.

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко підтримав петицію щодо перейменування вулиці Зеленогорської у Солом'янському районі Києва на честь легендарного льотчика Андрія Пільщикова (псевдо Джус). 

Читай також: "7 перейменованих площ Києва: герої, битви та Чорнобаївка"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації