Навчальний рік 2024-2025: у якому форматі працюватимуть школи Києва та коли будуть канікули

Навчальний рік 2024-2025: у якому форматі працюватимуть школи Києва та коли будуть канікули Фото: freepik.com

Київська влада рекомендувала столичним школам організувати освітній процес у навчальному році 2024-2025 років "максимально в очному форматі". Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Там вважають, що кількість укриттів у школах Києва зараз є достатньою, щоб діти могли безпечно там навчатися. Так, за останні два роки місткість укриттів у закладах загальної освіти міста збільшилась на 67 тисяч місць. Очне навчання, за словами столичних чиновників, сприятиме соціалізації учнів та подоланню освітніх втрат і розривів.

Перший дзвоник для школярів Києва прозвучить 2 вересня. Це буде понеділок. Міська влада пропонує школам провести перший семестр з 2 вересня до 21 грудня 2024 року, а другий — з 13 січня до 30 травня 2025 року.

Осінні канікули триватимуть з 28 жовтня до 2 листопада 2024 року. Двотижневі зимові заплановані на період з 23 грудня 2024 року до 11 січня 2025 року. А весняні канікули пройдуть з 24 до 29 березня 2025 року.

Крім того, для учнів перших класів, як і в минулому навчальному році, пройдуть додаткові тижневі канікули, що триватимуть з 17 до 22 лютого 2025 року.

Окрім звичайних уроків, у цьому навчальному році передбачені компенсаторні заняття, консультації, навчальні екскурсії та інші заходи, щоб подолати можливі освітні втрати.

Водночас структуру навчального року 2024-2025 ще можуть коригувати, залежно від безпекової ситуації в столиці та інших чинників, які можуть впливати на освітній процес.

Нагадаємо, у Київській області в новому навчальному році стартує проєкт "Служба освітньої безпеки". Його мета — захистити дітей у школах в умовах повномасштабної війни й створити безпечне середовище після неї. 

Читай також: "Для учнів середньої школи запустили курс кримськотатарської мови"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації