"Не є пам'яткою": у Дарницькій РДА пояснили, нащо почали руйнувати модерністський фонтан

"Не є пам'яткою": у Дарницькій РДА пояснили, нащо почали руйнувати модерністський фонтан Фото: Alexandr Podlasov/Facebook

У Дарницькій райдержадміністрації відреагували на обурення киян через руйнування модерністського фонтану у сквері на вулиці Ялтинській. Демонтаж споруди, яку почали зносити напередодні, призупинили.

У РДА розповіли, що один із підрозділів Держприкордонслужби ініціював встановлення меморіалу на честь загиблих прикордонників у Дарницькому районі коштом меценатів.

Візуалізація меморіалу загиблим прикордонникам. Зображення: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

Спочатку його планували встановити на місці демонтованого пам'ятника екіпажу бронепоїзда "Таращанець" у парку неподалік. Однак згодом з'ясувалось, що на розгляд Київради винесли проєкт рішення про перейменування цього парку на "Таврійський" та встановлення там монумента у співпраці з Меджлісом кримськотатарського народу. 

Тож меморіал прикордонникам вирішили встановити у сквері біля адмінбудівлі Держприкордонслужби. Також там планують встановити нові лави, урни, оновити дитячий майданчик та відновити елементи зовнішнього освітлення.

Фото: Alexandr Podlasov/Facebook

Під час проведення підготовчих робіт почали зносити встановлений у цьому сквері модерністський фонтан, що зараз не працює. У Дарницькій РДА заявили, що цей фонтан все одно не є архітектурною пам'яткою, а витрачати кошти на його відновлення під час війни — недоречно. 

Водночас через обурення місцевих жителів та активістів районна влада зараз розглядає можливість відкрити фонтан в цьому місці поруч з ігровою зоною або ж у "Сквері закоханих" поряд. Тож роботи з демонтажу фонтану призупинили до прийняття остаточного рішення, а територію огородили стрічкою.

Нагадаємо, Музей війни оголосив тендер на переміщення радянського монументального горельєфа "Курська битва". Роботи з його демонтажу та перенесення коштуватимуть майже 650 тисяч гривень.

Читай також: "Київрада визначила ще 53 пам'ятники, які демонтують або змінять в межах декомунізації"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації