Не "католицьке": чому в Україні змінили дату святкування Різдва на 25 грудня

Не "католицьке": чому в Україні змінили дату святкування Різдва на 25 грудня Фото: "ТиКиїв"

Чому в Україні вирішили змінити дату святкування Різдва і чому його не можна вважати "католицьким". На ці питання відповіли у Центрі стратегічних комунікацій.

Там нагадали, що у 2023 році Православна церква України та Українська греко-католицька церква офіційно перейшли з юліанського на новоюліанський календар.

Відповідно, цього ж року Верховна Рада ухвалила закон про зміну дат кількох державних свят, пов'язаних з церковним календарем, які тепер відзначаються за новоюліанським календарем.

Оскільки за григоріанським та новоюліанським календарями день Різдва Христового припадає на 25 грудня, не варто називати його "католицьким". Адже християни більшості країн Європи та світу, а також більшість православних церков, святкують Різдво саме 25 грудня.

Календарна реформа наблизила українців до світового християнства та віддалила від "русского мира", — зазначили у Центрі стратегічних комунікацій.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що військовослужбовці ЗСУ переспівали різдвяні хіти Джона Леннона, Френка Сінатри та інших артистів, щоб нагадати, що війна в Україні триває. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації