Незаконно зрізали дерева в зоні ЧАЕС: держаудитори виявили порушень на 264 млн грн

Незаконно зрізали дерева в зоні ЧАЕС: держаудитори виявили порушень на 264 млн грн Фото: Unsplash

Державні аудитори виявили значні порушення під час перевірки фінансової діяльності Державного спеціалізованого підприємства "Північна Пуща". Воно підпорядковується Державному агентству України з управління зоною відчуження (ДАЗВ). Загальна сума збитків і виявлених порушень становить 264 млн грн. Повідомили в пресслужбі Північного офісу Держаудитслужби.

Фото: Unsplash
Фото: Unsplash

На площі 29,4 га ДСП "Північна Пуща" провели масові "санітарні рубки" без відповідної процедури оцінки впливу на довкілля, що порушує законодавство. Незаконна вирубка лісових насаджень призвела до збитків у розмірі 4,7 млн грн.

Розміри незаконної вирубки лісу в одному з лісництв ДСП "Північна Пуща" виявилися значно вищими, ніж очікувалося. Фіксується втрата сотень вікових сосен, що, за попередньою оцінкою, призвела до збитків у сумі 114 млн грн для держави.

Крім того, фахівці Держаудитслужби встановили, що неефективне управління підприємством призвело до хронічного недофінансування. Більшість активів "Північної Пущі" списана або втрачена, а укладення невигідних контрактів спричинило значні фінансові втрати на мільйонні суми.

Крім того, попри значну заборгованість із виплати зарплати працівникам, підприємство збільшило витрати на надмірні надбавки керівництву. Матеріали заходів контролю передуть правоохоронним органам для відшкодування завданих збитків та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що хто і як рятує культурну спадщину у Києві.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації