ОСББ і ЖБК можуть отримати гранти на сонячні станції: як саме

ОСББ і ЖБК можуть отримати гранти на сонячні станції: як саме Фото: unsplash.com

У КМДА розповіли, як ОСББ та житлово-будівельні кооперативи можуть зекономити на встановленні сонячних панелей та іншого енергоощадного обладнання у своїх будинках.

Там вкотре закликали киян переходити на альтернативні джерела енергії через складну ситуацію в енергетиці країни.

Так, у межах державної програми "ГрінДІМ" ОСББ та ЖБК можуть отримати гранти на встановлення сонячних електростанцій, теплових насосів і супутнього обладнання. Програма надає фінансування на відшкодування 70% вартості та матеріалів сонячних електростанцій, а також на сертифікацію енергетичної ефективності будинку.

Мета програми — підтримати впровадження енергоефективних заходів, які зменшують споживання енергоресурсів і збільшують частку енергії, виробленої з відновлюваних джерел.

Також у Києві діє програма з часткового відшкодування вартості незалежних джерел енергії, за якою місто компенсує 75% вартості генератора або іншого обладнання. На початок 2024 року за цією програмою ОСББ і ЖБК вже встановили понад 670 одиниць різного обладнання. А загалом, з іншими будинками, — понад тисячу. Сума відшкодування від міста становить близько 18,6 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно столична влада збільшила суму відшкодування вартості генераторів та інших автономних джерел енергії для ОСББ, ЖБК та управлінь багатоквартирних житлових будинків.

Читай також: "Мешканці багатоповерхівки у Голосієві встановили сонячні панелі та інвертори: 75% вартості оплатило місто"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації