Ostap допоможе: запустили театральний чат-бот для пошуку квитків на вистави у Києві

Ostap допоможе: запустили театральний чат-бот для пошуку квитків на вистави у Києві Фото: t.me/ostap_theatre_bot

У Telegram для киян і гостей міста запустили театральний чат-бот Ostap, який допомагає знайти й придбати квитки на вистави в Києві. Про це розповіла Mezha.Media авторка проєкту Катерина Кирсенко. 

Я Остап, і я пишаюся, що все більше людей цікавиться театральним мистецтвом. Але боротьба за квитки стала безжалісною. Мені так само, як і вам, хочеться потрапляти на круті вистави без постійного моніторингу афіші, — йдеться в описі.

Чат-бот показує користувачам, які вистави пропонують київські театри, коли саме відбуватиметься подія та скільки вільних місць є на обрану дату. До того ж, Ostap допомагає слідкувати за появою квитків, яких поки немає у продажу.

Катерина Кирсенко розповідає, що ідея створити цей бот виникла у неї саме через бажання потрапити на кілька вистав, квитки на які ніяк не вдавалося "зловити".

З’являлися на сайтах театрів вони непередбачувано, і розрахувати, коли все-таки можна буде намагатися хоч щось купити, було неможливо. Тому я подумала про те, як можна було б отримати інформацію про вистави і який вигляд це мало б у боті, — розповіла Катерина.

25 січня 2024 року вона написала технічне завдання, а вже 5 лютого почалося тестування бота.

Анонс серед друзів я зробила 22 березня, а далі все пішло, — каже авторка Ostap. — Спочатку на нас підписалися 22 людини, а зараз це понад 2500 людей за 5 місяців, - додає Катерина.

У боті користувачу потрібно обрати театр, а далі виставу, яка цікавить. Якщо вільних квитків немає — відображатиметься червона кулька, якщо ж є — зелена. У разі якщо квитків ще немає, щойно вони з’являться у продажу, ти отримаєш повідомлення.

Наразі чатбот відстежує вистави лише Театру ім. І. Франка, Молодого театру й Театру на Подолі. Незабаром додадуть також театр "Золоті ворота", Академічний Театр Оперети, Театр драми і комедії на лівому березі.

Почали з Києва і щойно покриємо список задач тут, то перемістимося до інших міст. Я б залюбки інтегрувала Львів, Харків, Дніпро, Чернівці, Івано-Франківськ, Одесу, Вінницю тощо, — авторка проєкту.

У планах розробників також створення бота, який показуватиме цікаві події в Києві. Також буде список можливих заходів та інтегрована карта.

Приєднатися до чатбота можна за посиланням.

Читай також: Театр у смартфоні: як дивитися вистави, не виходячи з дому

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації