Під час заморозків росія може знову атакувати критичну інфраструктуру Києва: як готується місто

Під час заморозків росія може знову атакувати критичну інфраструктуру Києва: як готується місто Фото: ДТЕК

Під час заморозків, які прогнозують у столиці найближчими днями, існує висока ймовірність повторення повітряних ударів по об'єктах критичної інфраструктури міста. Про це повідомили у КМВА.

Там зазначили, що місто має превентивно реагувати на потенційні небезпеки, щоб уникнути критичних ситуацій.

Останні масовані ракетні удари ще раз довели, що ворог не відмовився від своєї мети знищувати цивільне населення, тому існує реальна загроза повторення повітряних ударів, зокрема по об'єктах критичної інфраструктури, — наголосили у КМВА.

Там зазначили, що найближчими днями у Києві очікується різке похолодання до -18 градусів. У зв'язку з цим у столиці скликали Раду оборони Києва, яка затвердила алгоритми координації та узгодження дій Сил оборони, правоохоронців, ДСНС та районних держадміністрацій.

Рада оборони Києва ухвалила такі рішення:

  • забезпечити цілодобову роботу усіх Пунктів незламності у Києві;
  • перевірити та за необхідності доукомплектувати Пункти незламності усім необхідним;
  • перевірити готовність закладів охорони здоров'я на випадок критичної ситуації;
  • поінформувати киян про роботу і доступ до Пунктів незламності на період погіршення погодних умов;
  • перед морозами перевірити горища, технічні поверхи будинків, усунути недоліки, щоб не допустити замороження систем опалення.

Знайти найближчий Пункт незламності та прокласти до нього маршрут можна на інтерактивній мапі у застосунку "Дія". Сервіс працює навіть без доступу в інтернет — для цього потрібно завчасно завантажити карту.

Загалом у місті створені понад 1000 Пунктів Незламності: частина з них вже розгорнуті. Зокрема, пункти працюють у районних відділках поліції та на базі ДСНС. 

Також у Києві щодня працює Соціальний патруль — це бригада з працівників Будинку соціального піклування, яка допомагає бездомним.

Нагадаємо, напередодні збільшилась кількість загиблих внаслідок ракетної атаки на Київ 29 грудня. Внаслідок обстрілу загинули 32 людини, а ще 30 були травмовані.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації