Під Києвом відновили зруйнований окупантами дитсадок "Піноккіо": фото

Під Києвом відновили зруйнований окупантами дитсадок "Піноккіо": фото Фото: mtu.gov.ua

У Бородянці на Київщині відкрили відновлений дитячий садок "Піноккіо" на 120 місць, який був зруйнований росіянами на початку повномасштабної війни. Про це повідомляє Мінвідновлення.

Дитсадок "Піноккіо" (стара назва "Буратіно") — один із трьох закладів дошкільної освіти в Бородянці, зруйнованих окупантами. Росіяни розбили будівлю на початку березня 2022 року. Загадом, за даними Міносвіти, від початку війни в Україні були пошкоджені або зруйновані понад 3000 шкіл і дитячих садків.

"Піноккіо" відновили коштом американської неурядової організації Hope Foundation. Однак для забезпечення безперебійного навчання потрібно було ще відремонтувати зовнішню інфраструктуру й обладнати простір усередині.

Під Києвом відновили зруйнований дитсадок Піноккіо
Фото: mtu.gov.ua

Проєкт з обладнання дитсадка реалізувало Центральне агентство управління проєктами (CPVA) Литви. На ці цілі Литва й Тайвань виділили 500 тисяч євро. 

Роботи полягали в покращенні та відновленні зовнішньої інфраструктури садка, будівництві ігрових майданчиків із доріжками й альтанками, закупівлі необхідних меблів та обладнання: столів, спортивного обладнання, кухні, а також облаштування ігрових зон.

Під Києвом відновили зруйнований дитсадок Піноккіо
Фото: mtu.gov.ua

Тепер дитсадок "Піноккіо" готовий до очного навчання. А у майбутньому, зазначають у Мінвідновленя, вихованці садка зможуть продовжити навчання в Литовсько-українському ліцеї №1 у Бородянці. Його також був відбудували коштом Литовського фонду розвитку співпраці та гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, на Романівському мосту в Ірпені презентували пілотний проєкт "Київщина. Місця пам'яті", присвячений локаціям, де російські окупанти скоювали воєнні злочини навесні 2022 року. Там встановили інформаційну стелу та стенд із QR-кодом, що веде на сайт проєкту з доповненою реальністю.

Читай також: "Фінляндія будує на Київщині "зелену" школу замість двох зруйнованих"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації