По всій Україні відкриють інклюзивні ветеранські простори: що в них буде

По всій Україні відкриють інклюзивні ветеранські простори: що в них буде Фото: mva.gov.ua

Міністерство у справах ветеранів запускає проєкт просторів VETERAN PRO, які відкриватимуть по всій країні. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Проєкт розробили у співпраці з ветеранською спільнотою, щоб створити інклюзивну мережу мультифункціональних центрів для комплексної підтримки ветеранів, ветеранок, членів їхніх сімей та родин загиблих.

У просторах VETERAN PRO їм надаватимуть психологічну та юридичну допомогу, послуги з фізичної реабілітації, а також підтримуватимуть ветеранське підприємництво. Також тут працюватимуть фахівці із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. 

Відвідувачі просторів VETERAN PRO отримають:

  • швидкий доступ до якісних послуг;
  • комплексне відновлення;
  • можливість спілкування з побратимами;
  • підтримку в адаптації до цивільного життя.

Це простір з повним спектром послуг відповідно до потреб: отримати індивідуальну консультацію або пройти курс реабілітації всією родиною. Генерувати ідеї й реалізовувати. Отримувати знання та рухатися вперед, — кажуть у Мінветеранів. 

Перший такий простір вже працює в Миколаївській області. Його модель та VR-версію презентували на Міжнародному ветеранському форумі. На рецепції фахівці із супроводу ветеранів консультують відвідувачів щодо питань, пов'язаних з ветеранською політикою: від отримання статусів до започаткування власної справи.

Нагадаємо, на Київщині завершили будівництво першого інклюзивного містечка для ветеранів — ключі від нових осель отримали 45 військових, які були поранені під час бойових дій. Загалом там вже збудували 59 будинків із земельними ділянками, облаштували зону відпочинку, сквер, спортивні та дитячі майданчики. У майбутньому також зведуть амбулаторію та магазин. 

Читай також: "На Київщині відкрили два ветеранські хаби: які послуги в них можна отримати"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації