Порятунок озера Синє: оголосили черговий тендер на 96,3 млн грн

Порятунок озера Синє: оголосили черговий тендер на 96,3 млн грн Фото: Михайло Сторожук/Facebook

КП "Плесо" оголосило тендер на 96,3 млн грн на роботи з розчищення пересохлого озера Синє на Виноградарі. Відповідне оголошення оприлюднили на порталі публічних закупівель Prozorro.

Як розповів директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний, першим етапом порятунку та ревіталізації озера стане його розчистка та днопоглиблення. Решту робіт з благоустрою території довкола водойми планують виконати "за більш сприятливої економічної ситуації в місті".

Сподіваємося, що пошук підрядника для виконання першочергових заходів із порятунку озера Синє буде успішним, і роботи на водоймі розпочнуться найближчим часом, — сказав Возний.

Роботи з ревіталізації озера мають розпочатись після визначення переможця та підписання договору з підрядником. До цього, восени 2023 року, КП "Плесо" двічі намагалось провести тендер на розчищення водойми, проте обидва рази торги не відбулися. 

Згідно з проєктними рішеннями, озеро мають розчистити для розкриття ґрунтових джерел — це забезпечить додаткове наповнення водойми та покращить її екологічний стан. Також планують розчистити з'єднувальну протоку та об'єднати озеро в кільце, щоб вирівняти рівні води в його північній і південній частинах та запобігти застою.

Далі мають розчистити берегову лінію: зрубати деякі дерева навколо озера, викорчувати пні, вирізати зарослі кущів тощо.

А останній етап благоустрою озера Синє передбачає облаштування пляжу та території навколо водойми. Зокрема, висадять нові дерева, прокладуть пішохідні та велодоріжки, встановлять ліхтарі та лавки, зроблять оглядові майданчики, встановлять роздягальні та душові, пляжні навіси, альтанки, рятувальну вежу тощо. 

Нагадаємо, нещодавно у фітнес-парку "Озеро Лебедине" провели толоку. Територію навколо водойми привели до ладу та висадили там нові рослини.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації