Пошкоджений обстрілами будинок Саксаганського хочуть відреставрувати за понад 12 млн грн

Пошкоджений обстрілами будинок Саксаганського хочуть відреставрувати за понад 12 млн грн Фото: facebook.com/AmiDPerov

Пошкоджений російським "шахедом" будинок на вулиці Жилянській, у якому жив видатний актор і драматург Панас Саксаганський, планують відреставрувати. Тендер на реставрацію будівлі опублікували на Prozorro.

Згідно з тендерною документацією, реставрація нежитлової будівлі на вул. Жилянській, 96, яка є пам'яткою історії місцевого значення, коштуватиме 12,6 млн грн. 

Зокрема, у будинку мають провести протиаварійні роботи: підсилити стіни металевими стяжками та каркасом, обробити їх від цвілі та грибка, залатати тріщини, відремонтувати покрівлю, фасад і водопровідну систему, замінити вікна та двері тощо.

Переможця тендера визначать 29 лютого, а виконати роботи він має до 15 жовтня цього року.

До будинку на Жилянській, 96, Панас Саксаганський переїхав восени 1912 року. Там він мешкав до 1940 року, також у будинку проживали його син Петро Тобілевич і брат Микола Садовський. 

У 2009 році компанія "НВП "Рестін" вирішила звести поряд із будівлею офісно-житловий і готельний комплекс. У 2015 забудовник отримав дозвіл на виконання робіт, однак пізніше Мінкульт відмовив у погодженні проєктної документації. У 2022 році ОАСК скасував відмову Мінкульту.

У травні 2023 року Департамент культури КМДА, Мінкульт та Офіс генпрокурора звернулися до суду з вимогою про скасування договору оренди землі із забудовником, оскільки це — землі історико-культурного призначення.

Нагадаємо, столичні комунальники очистили від незаконної зовнішньої реклами простір біля станції метро "Арсенальна" та відомий "будинок-літак" на вулиці Івана Мазепи.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації