З "будинку-літака" біля метро "Арсенальна" зняли рекламне сміття: фото

З "будинку-літака" біля метро "Арсенальна" зняли рекламне сміття: фото Фото: facebook.com/kyivreklama

Столичні комунальники очистили від незаконної зовнішньої реклами простір біля станції метро "Арсенальна". Про це повідомили в Управлінні з питань реклами КМДА.

Серед іншого, незаконні вивіски демонтували з так званого "будинку-літака" на вулиці Івана Мазепи, 3. Чотирисекційну будівлю звели у 30-х роках XX століття для членів Українського військового округу. У народі цей житловий комплекс отримав назву "будинок-літак" за свій зовнішній вигляд. Він є пам'яткою архітектури місцевого значення.

Архітектурний ансамбль цієї споруди був містобудівною домінантою панорами правобережжя Києва XX століття, — зазначають в Управлінні реклами.

0 / 0

Усього з будівлі демонтували 25 незаконних конструкцій загальною площею 65 квадратних метрів. Тепер зовнішня реклама біля метро "Арсенальна" упорядкована не лише зі сторони Микільської брами.

В Управлінні реклами попередили, що на будинках, які належать до архітектурної спадщини місцевого або національного значення, розміщувати вивіски можна лише у вигляді окремих літер без підложки.

0 / 0

Нагадаємо, раніше від рекламного сміття комунальники очистили Будинок художника, що розташований біля Львівської площі. Також розчистили простір на перетині Берестейського проспекту та Кільцевої дороги, біля станції метро "Житомирська".

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації