Працівників КМДА навчатимуть, як зробити Київ безбар'єрним

Працівників КМДА навчатимуть, як зробити Київ безбар'єрним Фото: freepik.com

Працівники структурних підрозділів КМДА пройдуть курс з безбар'єрності від громадської спілки "Ліга сильних". Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Навчання організували у межах Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні. Посадовцям та працівникам комунальних підприємств пояснять важливість безбар'єрності, щоб вони впроваджували ці знання на практиці — робили міські об'єкти доступними для людей з інвалідністю.

Під час навчання ми разом детально проаналізуємо проєкти з реконструкції муніципальних об'єктів і споруд. Щоб всі мешканці та гості нашого міста могли однаково користуватися послугами і сервісами, — каже Марина Хонда.

Курс включатиме такі питання як:

  • нормативно-правове регулювання безбар'єрності; 
  • етика спілкування та коректна комунікація з людьми з інвалідністю;
  • архітектурні вимоги для фізичної безбар'єрності;
  • доступ до інформації у різних форматах (зчитування програмами екранного доступу, шрифт Брайля, великошрифтовий друк, аудіодескрипції тощо);
  • адаптація робочих матеріалів для людей із порушенням зору, слуху тощо.

Також експерти "Ліги сильних" долучаться до розробки комунікаційної стратегії з безбар'єрності, яку розробляє КМДА. Зокрема, вони проаналізують документацію проєктів реконструкції міських об'єктів та співпрацюватимуть з представниками сфер транспорту, архітектури, освіти, культури, спорту та охорони здоров'я.

Нагадаємо, у перинатальному центрі Києва запрацював гінекологічний кабінет з безбар'єрним доступом. Там безоплатно та конфіденційно надаватимуть місцевим жителькам, переселенкам, жінкам, що постраждали від насильства, та жінкам з інвалідністю. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації