Радіодиктант національної єдності-2024: де та як долучитися

Радіодиктант національної єдності-2024: де та як долучитися Фото: unsplash.com

Цієї п'ятниці, 25 жовтня, до Дня української писемності та мови вже у 25-те відбудеться Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Про те, де та як можна буде взяти в ньому участь, розповідає Суспільне.

Радіодиктант розпочнеться об 11:00 за київським часом. Долучитися до нього можна буде як вдома, так і в будь-якому зручному місці.

Текст радіодиктанту транслюватимуть на всіх платформах Суспільного: 

Авторкою тексту Радіодиктанту національної єдності-2024 стала письменниця Оксана Забужко. Він називатиметься "Магія голосу", а читатиме текст поет та військовий Павло Вишебаба.

Текст диктанту для самостійної перевірки на помилки оприлюднять 28 жовтня об 11:00 на сайтах Українського Радіо та Суспільне Культура.

Також свою роботу можна надіслати на перевірку фахівцями двома способами:

  • надіслати текст паперовим листом за адресою: 01001 м. Київ, вул. Хрещатик, 26. На штемпелі має бути дата не пізніше 27 жовтня;
  • сфотографувати чи просканувати текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 28 жовтня на адресу [email protected]

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності започаткувала команда Українського Радіо у 2000 році. Мета флешмобу — єднання українців навколо мови. Радіодиктант проводять щороку — він став найбільшим україномовним флешмобом, який об'єднує українців і знавців української мови по всьому світу.

Нагадаємо, у вересні на столичному ВДНГ встановили рекорд з одночасного читання віршів Василя Стуса. Захід відбувся на галявині біля першого павільйону, де зібралися 114 учасників флешмобу. Вірші Стуса вони читали протягом п'яти хвилин.

Читай також: "Чому варто вчити жестову мову? Розповідає Маріна Ліферова"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації