Рішення Київради сховати під землю Либідь та забудувати пам'ятки оскаржують у прокуратурі

Рішення Київради сховати під землю Либідь та забудувати пам'ятки оскаржують у прокуратурі Фото: Wikimedia Commons

Активісти вирішили оскаржити у прокуратурі скандальні рішення Київради щодо річки Либідь та забудови історичних пам'яток. Про це повідомили у ГО "Спадщина".

Йдеться про низку рішень, які столичні депутати ухвалили на засіданні 4 липня. Зокрема, Київрада підтримала детальний план території, який дозволяє сховати під землю частину річки Либідь, щоб облаштувати заїзд до ТРЦ Ocean Mall. Також міська рада віддала під забудову частину знаменитого дворика з воронами на вулиці Рейтарській та 50 га землі у місцевості Китаїв.

Фото: facebook.com/AmiDPerov

Активісти підготували звернення до Київської міської прокуратури від імені ГО "Спадщина" щодо незаконності ухвалених Київрадою рішень. Також вони закликали звернути на це питання увагу народних депутатів, щоб вони теж звернулись до прокуратури.

Зверніться до народних депутатів, яким довіряєте, і попросіть направити наше звернення в прокуратуру щодо незаконності проголосованих КМР рішень. Що більше звернень буде, то краще, — кажуть у "Спадщині".

Там додали, що, якщо цей варіант не спрацює, вони звернуться за юридичним супроводом майбутньої справи нам до юристів, які вже погодилися допомогти. 

Нагадаємо, також Київрада визначила ще 53 пам'ятники та знаки, які мають прибрати з міських вулиць або переробити в межах декомунізації. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації