Розміновувати ліси на Київщині будуть фахівці з Нідерландів

Розміновувати ліси на Київщині будуть фахівці з Нідерландів Фото: Getty Images

Експерти у напрямку розмінування та розчищення із Нідерландів, готові поділитися досвідом та допомогти знешкодити вибухівку, що досі зберігається у лісах на Київщині, повідомляє спільнота "Столичний ліcовий офіс" у Facebook.

Розмінування
Фото: "Столичний ліcовий офіс"

Зазначається, що майже 40 днів Київщина та землі лісового фонду перебували під окупацією ворога.

Розмінування
Фото: "Столичний ліcовий офіс"

Внаслідок постійних бойових дій, вибухонебезпечними предметами було забруднено майже 80 тисяч гектар лісу. Найбільше постраждали території філій "Іванківське лісове господарство" та "Київське лісове господарство".

Розмінування
Фото: "Столичний ліcовий офіс"

До сьогодні вибухотехнічні підрозділи ДСНС та українські військові перевірили і розмінувалли майже 20 тисяч гектар лісу Столичного лісового офісу.

Розмінування
Фото: "Столичний ліcовий офіс"

Однак, щоб прискорити темпи розмінування, необхідна міжнародна допомога.

Розмінування лісу — процес набагато складніший, ніж розмінування відкритого поля, де може працювати спеціалізована техніка. У лісових масивах доводиться виконувати величезний обсяг ручної роботи, що потребує залучення значних людських ресурсів. Саме тому так важливо об'єднати зусилля всіх, хто може допомогти – як українських, так і іноземних фахівців, — йдеться у повідомленні.

Гуманітарна організація із Нідерландів, якраз має досвід у розмінуванні територій після військових конфліктів. Вони використовують найсучасніші технології розмінування. Завдяки іноземцям процес очистки лісів Київщини від ворожих снарядів буде просуватися набагато скоріше. 

Розмінування
Фото: "Столичний ліcовий офіс"

Ми також писали про те, що більш ніж десяток артилерійських снарядів калібру 30 мм підняли з дна водойми у селі Литвинівка, що на Київщині.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації