Руйнування садиби Зеленських: Київ судитиметься із забудовником ЖК "Тургеневъ" (оновлено)

Руйнування садиби Зеленських: Київ судитиметься із забудовником ЖК "Тургеневъ" (оновлено) Фото: facebook.com/AmiDPerov

Столична влада позиватиметься до власника знищеної садиби Зеленських на вулиці Кониського та до забудовника ЖК "Тургеневъ", який незаконно її зніс. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, місто через суд вимагатиме заново відбудувати садибу в тому вигляді, який вона мала.

Також міська влада наполягатиме, щоб правоохоронці з'ясували та оприлюднили імена всіх фігурантів, які стоять за знищенням садиби. Кличко пообіцяв, що КМДА усіляко сприятиме правоохоронцям та надасть їм необхідну документацію, щоб розслідування було об'єктивним, а винних притягнули до відповідальності.

Землю під садибою Зеленських місто не передавало власнику будівлі. Що свідчить про незаконне використання земельної ділянки для будь-яких робіт, — каже міський голова. 

Тому, за його словами, встановлення будь-яких парканів навколо цієї ділянки та заїзд туди будь-якої будівельної техніки є незаконним. І поліція повинна на це реагувати, зазначив Кличко.

Оновлення. Поліція Києва вже розпочала обшуки у власників садиби Зеленських та у компанії-забудовника, яка зруйнувала будівлю. Слідство ведеться за трьома статтями Кримінального кодексу України: умисне незаконного знищення об'єктів культурної спадщини; самовільне будівництво; незаконні дії щодо майна, на яке накладений арешт.

Нагадаємо, увечері 19 липня забудовник ЖК "Тургеневъ" за допомогою важкої техніки зруйнував історичну садибу Зеленських на вулиці Кониського. Демонтажу намагалися завадити активісти, але їх побили "тітушки".

У КМДА відреагували на знесення садиби та закликали поліцію притягнути винних до відповідальності. Пізніше столична поліція розпочала кримінальне провадження та вилучила техніку, якою забудовник руйнував будівлю. Також про початок провадження повідомили в Офісі генпрокурора. Там кажуть, що історичну будівлю зруйнували попри її арешт.

Читай також: "У Мінкульті пояснили, чому знесена садиба Зеленських не мала статусу пам'ятки"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації