Рух між станціями "Либідською" та "Деміївською" відновлять трохи більше ніж за місяць, — Кличко

Рух між станціями "Либідською" та "Деміївською" відновлять трохи більше ніж за місяць, — Кличко Фото: facebook.com/Autostrada.company

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що рух закритою ділянкою синьої гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" можуть відновити вже на початку вересня. Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Київ".

Міський голова зазначив, що метробудівці працюють, маючи дуже стислі строки. Проте зараз робиться усе, щоб рух цією ділянкою відкрили вже за місяць чи трохи пізніше.

Робимо все, щоб уже через місяць, можливо на початку вересня, рух між станціями "Либідська" та "Деміївська" був вже запущений. Ми працюємо 24/7, без вихідних, щоб відновити рух метрополітену, — сказав Кличко.

Мер додав, що він не називає конкретну дату, проте робиться усе, щоб у вересні відкрити рух метрополітену на аварійній ділянці.

Коли відновлять рух у метро між Либідською та Деміївською
Фото: facebook.com/Autostrada.company

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року екстрено закрили рух тунелем метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" для термінового ремонту прогону, що почав підтікати. На час перекриття цієї ділянки запустили додаткові маршрути громадського транспорту. А між станціями "Теремки" та "Деміївська" організували човниковий рух поїздів.

У липні між "Деміївською" та "Либідською" почали споруджувати нову ділянку тунелю замість демонтованої аварійної. 27-метровий відрізок старого тунелю, який зазнав сильної деформації та пошкоджень, вирішили повністю перебудувати.

Днями завершилась експертиза, яка мала встановити причини аварії на перегоні між станціями метро "Деміївська" та "Либідська". Вона виявила, що до аварійної ситуації призвели неякісні проєктні рішення та неякісне виконання робіт, кажуть у КМДА.

Читай також: "Аварія між "Деміївською" та "Либідською": поліція вручила підозри — в метрополітені відреагували"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації