Рух між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" закриють з 9 грудня через терміновий ремонт

Рух між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" закриють з 9 грудня через терміновий ремонт Фото: wikipedia.org

З 9 грудня через терміновий ремонт закриють рух поїздів на ділянці між станціями "Деміївська" та "Либідська" синьої гілки метро. Про це повідомили у пресслужбі "Київського метрополітену".

Там розповіли, що рух поїздів на цьому відрізку доведеться повністю призупинити до завершення ремонтних робіт на перегінному тунелі.

При цьому станції "Деміївська", "Голосіївська", "Васильківська", "Виставковий центр", "Іподром", "Теремки" продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.

Для пасажирів запустять дублюючі маршрути наземним транспортом від станції "Теремки" до станції метро "Либідська".

На жаль, зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро — вимушений крок для уникнення в подальшому позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів, — кажуть у підземці.

Там розповіли, що через нерівномірні процеси розущільнення, віброповзучості навколо ґрунтового масиву і навантаження на тунельну оправу з'явився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

Перегінні тунелі між станціями "Деміївська" та "Либідська" будували у заплаві річки Либідь у 2008-2010 роках підземним способом та в складних умовах. Для проведення робіт робили штучне водозниження із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.

За попередніми розрахунками, ремонтні роботи триватимуть близько пів року. За цей час фахівці мають провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування, щоб визначити причини виникнення надзвичайної ситуації, а потім — стабілізувати конструкції та виконати відновлювальні роботи.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації