СБУ затримала російського "крота", який хотів вступити до лав десантників ЗСУ

СБУ затримала російського "крота", який хотів вступити до лав десантників ЗСУ Фото: СБУ

На Київщині колаборант намагався вступити до підрозділу Десантно-штурмових військ ЗСУ, щоб надалі збирати розвіддані на користь рф. Зловмисника затримала Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР. 

Колаборант
Фото: СБУ

Колаборантом виявився мешканець Херсона. Він підтримував російських загарбників у тимчасово окупованому місті, там пропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це його призначили "старшим інструктором-кінологом відділу охорони" у складі окупаційної "Голопристанської виправної колонії". На цій "посаді" колаборант займався підготовкою загонів, які конвоювали викрадених місцевих жителів до камер російської тюрми, — додали у СБУ.

Після звільнення Херсона зловмисник отримав завдання "залягти на дно" і згодом переїхати до Київської області. Він мав звернутися до військкомату, щоб мобілізуватися до лав ЗСУ.

Колаборант
Фото: СБУ

Повідомляється, що затриманий за вказівкою рашистів мав дізнатися про місця базування тренувальних центрів українських десантників та орієнтовну кількість особового складу, який проходить навчання на полігонах.

У подальшому фігурант планував відбути в один з фронтових районів, щоб "зливати" окупантам геолокації бойових позицій та переміщення Десантно-штурмових підрозділів ЗСУ на передовій, — йдеться у повідомленні СБУ.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника та затримали його, коли він оформлявся на військову службу до Сил оборони.

Наразі йому повідомлено про підозру. Зараз він під вартою і може загриміти за ґрати на 15 років.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила тилових командирів Нацгвардії, які незаконно присвоїли собі майже 14 млн бойових премій.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації