Шанс на здорове майбутнє: NOVUS долучився до закупівлі медобладнання для дітей з вадами серця

Шанс на здорове майбутнє: NOVUS долучився до закупівлі медобладнання для дітей з вадами серця Колаж: "ТиКиїв"

Щодня маленькі пацієнти Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова продовжують боротися за своє життя. У надскладних реаліях воєнного часу вони як ніколи потребують великої підтримки. І щоб забезпечити її, українська мережа супермаркетів NOVUS продовжує реалізовувати важливий проєкт — "Велике маленьке серце".

Ця ініціатива включає постійне забезпечення сучасним медичним обладнанням, що дуже важливе для проведення надскладних кардіохірургічних операцій та відстеження показників здоров'я дітей. Така підтримка — хороший приклад консолідації бізнесу та небайдужих українців, адже кошти акумулюються завдяки покупцям мережі NOVUS. 

клініка амосова дітяча
Маленькі пацієнти потребують великої допомоги. Фото: пресслужба

Понад 5,7 млн грн від NOVUS на сучасне обладнання 

Щороку в Україні народжується близько 5 тисяч дітей з вадами серця. З них 35-40% перебувають у критичному стані від перших днів життя. А сім'ї, які дізналися про невтішний діагноз після пологів, потребують додаткової підтримки. На жаль, після повномасштабного вторгнення ця проблема відійшла на другий план, проте соціально відповідальний бізнес та благодійні фонди продовжують працювати над тим, щоб бодай трохи поліпшити цю сумну статистику.  

кардіомонітор
Сучасне медичне обладнання дуже важливе для проведення надскладних кардіохірургічних операцій. Фото: пресслужба

Так, мережа супермаркетів NOVUS долучилася до ініціативи "Велике маленьке серце". Упродовж кількох років компанія плідно співпрацює з Благодійним фондом "Твоя опора" та надає життєво важливий інвентар Національному інституту серцево-судинної хірургії ім. Миколи Амосова. Це один із провідних медзакладів, що спеціалізується на наданні допомоги населенню з вадами серця. Представники мережі NOVUS переконані: якщо надати вчасну допомогу  наймолодшим пацієнтам, то кожен із них матиме шанс на повноцінне життя. 

новус сердечко
Наліпка "Велике маленьке серце". Фото: пресслужба

Я не втомлююся нагадувати, що з правильним лікуванням діти можуть жити абсолютно нормальним, повноцінним життям, яке не буде обмежене хворобою. І щоразу, коли в інституті серця Амосова з'являється нове обладнання, ці діти отримують шанс на своє майбутнє, — наголошує керівниця PR-відділу у NOVUS Кристина Івченко. 

керівниця PR-відділу у NOVUS Кристина Івченко
Кристина Івченко, керівниця PR-відділу у NOVUS. Фото: пресслужба

Наразі загальна сума, передана мережею NOVUS на закупівлю медичного обладнання, становить понад 5 700 000 грн. А у межах нещодавнього траншу допомоги компанія придбала монітори контролю життєво важливих показників пацієнта. Сучасне обладнання укомплектоване також дитячими датчиками. Це дозволяє лікарям спостерігати за станом здоров'я дітей під час і після кардіохірургічних втручань. 

клініка амосова
Завдяки новому обладнанню лікарі можуть спостерігати за станом здоров'я дітей. Фото: пресслужба

Для когось це маленький моніторчик, а для нас це можливість контролювати стан дитини після операції. А виходжування дитини після операції — це 80% успіху, — зазначив головний лікар медичного закладу Сергій Сіромаха. 

Головний лікар пояснив, що ці монітори демонструють показники життєдіяльності та відхилення їх від норми у режимі реального часу. Тож лікарі мають змогу своєчасно реагувати на зміни та мінімізувати серйозні ускладнення навіть при проведенні надскладних операцій.  

Усе це було нереально із застарілим медичним обладнанням, — підсумовує головлікар.  

немовлята клініка
Щороку в Україні народжується близько 5 тис. дітей з вадами серця. Фото: пресслужба

Уже 38 маленьких пацієнтів отримали шанс на здорове майбутнє 

Придбані монітори вже дарують сім'ям надію на нове, більш щасливе життя. Наприклад, Юрій, який самостійно виховує дівчинку Таню із вродженими вадами серця, каже, що можливість отримати допомогу в інституті Амосова стала справжнім порятунком для них.  

Ми приїхали сюди, зробили всі обстеження, провели операцію… Зараз їй краще, вже скоро додому,  
— розповідає батько пацієнтки.  

діти серце
Виходжування дитини після операції — це 80% успіху. Фото: пресслужба

Юрій наголошує, що дітей треба підтримувати, адже вони — наше продовження. Та головне, на його думку — сприяти лікуванню маленьких пацієнтів, адже вони найбільш вразливі та беззахисні. 

Цю думку поділяють тисячі українців, які долучаються до ініціативи NOVUS. Саме вони щодня демонструють безмежну людяність та емпатію.

Наразі NOVUS передав на закупівлю медичного обладнання понад 5 700 000 грн. Фото: пресслужба

Ми бачимо великий сенс у цьому проєкті. Наші клієнти також розуміють необхідність цієї підтримки. І головне тому підтвердження — вони продовжують купувати наліпки, яких у багатьох вже ціла колекція. Вони купували акційні товари, від яких ми перераховували по  гривні на потреби дітей. Незважаючи на сьогоднішню ситуацію, наші відвідувачі продовжують підтримувати нас у прагненні робити щось дійсно важливе, за що ми їм неймовірно вдячні, — зазначає Кристина Івченко. 

велике маленьке серце новус
Тисячі українців долучаються до ініціативи NOVUS. Фото: пресслужба

Загалом завдяки закупленому обладнанню для Інституту Амосова у межах програми "Велике маленьке серце" лікарі прооперували 38 маленьких пацієнтів. 

Для нас два роки співпраці з NOVUS за  проєктом "Велике маленьке серце" — це десятки врятованих життів. Навіть попри війну ми продовжили акцію, а клієнти мережі супермаркетів долучилися та зібрали таку грандіозну суму, — розповіла Валерія Татарчук, засновниця та голова Благодійного фонду "Твоя опора".  

Кожна гривня — важлива  

Наклейки-серця можна придбати на касах мережі супермаркетів NOVUS. Щоб примножити допомогу, покупці NOVUS можуть придбати наклейки-серця за символічні 10 грн. Також на касах супермаркетів продають світловідбивні наліпки із сердечком, вартість яких — 55 грн. 

новус
Наклейки-серця можна придбати на касах мережі супермаркетів NOVUS. Фото: пресслужба

Маленькі, ніби дешеві наліпки, але вони роблять велику роботу. І я особисто сам купую. Завжди заходиш у NOVUS і чуєш: "Інститут Амосова" — і купуєш наліпку, — з усмішкою підсумовує Сергій Сіромаха.  

наліпка новус серце
Покупці NOVUS можуть придбати наклейки-серця за символічні 10 грн. Фото: пресслужба
Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
2023-04-10_18.46.32.jpg - Дар'я Калініна
Що таке місто? Історія, будівлі, люди? Напевно, так. А ще неповторна, своєрідна атмосфера, що робить наш Київ особливим. Саме її я намагаюся вловити разом із "ТиКиїв". Долучайся :)

Може бути цікаво

У київському транспорті можуть запустити оплату проїзду без валідатора - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

У київському транспорті можуть запустити оплату проїзду без валідатора

Конструктивізм по-київськи: чим цікаві сторічні столичні кондомініуми - 412x412
Вулиці

Майя Двалішвілі

Конструктивізм по-київськи: чим цікаві сторічні столичні кондомініуми

Матір льотчика, якого нарекли привидом Києва, стала військовою капеланкою - 412x412
Новини

Валентина Твердохліб

Матір льотчика, якого нарекли привидом Києва, стала військовою капеланкою

"Київводоканал" відключає воду боржникам: як відновити послугу - 412x412
Новини

Вероніка Кіреєва

"Київводоканал" відключає воду боржникам: як відновити послугу

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації