Ще з одного історичного будинку в центрі Києва зняли рекламу

Ще з одного історичного будинку в центрі Києва зняли рекламу Фото: facebook.com/AmiDPerov

З історичної пам'ятки на вулиці Великій Васильківській, 50/27 зняли величезний рекламний банер. Після цього став помітним змінений фасад та будівельні риштування. Про це розповів столичний активіст Дмитро Перов.

Знову ж таки питання: хто і в який період довів пам'ятку до такого стану? І хто понесе за це відповідальність? Питання — на які ще потрібно буде знайти відповідь, — написав він.

Будинок на вул. Великій Васильківській, 50/27 до потрапляння під банер. Фото: facebook.com/AmiDPerov

Рекламні банери з фасадів історичних будівель почали знімати на виконання петиції № 12950 "Зняти рекламні полотна, через які знищують пам'ятки культурної спадщини".

Будинок на вулиці Великій Васильківській, 50/27 було зведено 1907 року. Він вважається цінним зразком житлової забудови в стилі раціонального модерну.

У 2000-х роках горішній поверх будівлі пошкодила пожежа. Тоді будівлю закрили будівельним полотном, згодом почали встановлювати рекламні банери. Наразі будівля знаходиться на балансі підприємства "Олімпійський навчально-спортивний центр "Конча-Заспа", підпорядкованого Міністерству молоді та спорту.

Нагадаємо, що днями зняли рекламний банер з історичного будинку на вулиці Богдана Хмельницького. Після цього стало помітно, що пам'ятка архітектури наполовину розібрана.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації